Wat is er te beleven in Noord-Holland?

Veel mensen kennen Noord-Holland van onze hoofdstad, maar vergeten dat er veel meer te doen is als het bezoeken van Amsterdam. Je zal je waarschijnlijk al afvragen wat er dan allemaal te doen is en daarom zal ik in dit artikel vertellen wat je kunt doen in Holland boven Amsterdam.

Prachtige stranden

Om te beginnen staat Noord-Holland er toch een beetje om bekend dat ze voor een groot deel omringt zijn door water, namelijk aan drie kanten. Dit betekent dan ook dat er veel stranden in Noord-Holland te vinden zijn. Dit zijn de perfecte stranden om, in de zomer, lekker op te relaxen en te genieten van het weer en, in de winter, heerlijk even uit te waaien en een mooie strandwandeling te maken.

De overige natuur

Natuurlijk is er op het land ook een prachtige natuur. Er zijn veel kleine dorpjes met riviertjes ertussendoor. Je kan ervoor kiezen om van dorpje naar dorpje te wandelen, lopen of varen. Dit is heerlijk voor mensen die tot rust willen komen en van de natuur houden. Natuurlijk kan je in de dorpjes even rustig op een terrasje zitten om bij te komen en even wat lekkers te eten en te drinken.

Ga het water op

Wat we zeker niet moeten vergeten is dat Noord-Holland, doordat het zo veel omringt is door water, de ideale plek is om ook zelf het water op te gaan. Er zijn enorm veel kleine (en grotere) haventjes waar je jouw boot kan aanleggen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een boot te huren. Van sloep, tot zeilboot, tot kano, je kan in Noord-Holland alles vinden. Niks is lekkerder als even rustig dobberen op het water.

Het leukste dagje weg beleef je dus helemaal niet in Amsterdam, maar erboven!

peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *